pavlova kūka.

Šī tagad ir viena no manām iecienītākajām kūkām, ko cepu mājās. To pirmo reizi redzēju, kad to taisīja aktrise Dārta Daneviča, ‘Gandrīz Ideālo Vakariņu’ laikā. Likās, ka es tak nemācēšo, jo ļoti sarežģīta. Meklēju internetā un atradusi recepti, sapratu, ka tā ir ļoti viegli uzcepjama.
Kāpēc man šī kūka tik ļoti patīk? Tā nesanāk pārāk dārgi, viegli pagatavojama, netrekna, bez miltiem, gaisīga un tiešām ļoti garda!!:) Mēģiniet arī jūs.

Sastāvdaļas:
*2 olu baltumi
*100 g cukura + 1,5 tējk., ko pievienot saldajam krējumam
*1 tējk. citrona sulas
*1 nepilna tējk. kartupeļu cietes
*100 ml saldā krējuma
*ogas vai augļi

Pagatavošana:
Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170 grādiem.
Bļodā liec olu baltumus. Raugies, lai tā ir ļoti tīra un sausa, citādi olu baltumi var nesaputoties. Saputo tos vieglās putās un pakāpeniski ber klāt cukuru, puto vēl kādas 7 minūtes.
Uzmanīgi iecilā citrona sulu un kartupeļu cieti.
Uz cepamās pannas izklāj cepamo papīru un ar ēdamkaroti veido 4 kūkas apmēram 10 cm diametrā, ar dakšu vari izveidot tādus kā valnīšus ap malām.
Liec cepties un uzreiz samazini temperatūru līdz 120 grādiem, cep 1 h 25 min.
Pa to laiku no attiecīgās sezonas ogām sablenderē mērci bez cukura. Vari izmantot arī saldētas ogas, piemēram, brūklenes, mellenes, avenes, atstājot arī veselas ogas dekorēšanai. Ja ogas neizmantosi, mērci vari negatavot, tikai sagriez augļus mazākos gabaliņos.
Kad kūkas izceptas, atdzesē tās, saputo saldo krējumu ar cukuru.
Saldo krējumu kārto uz kūkas, dekorē ar veselām ogām vai augļiem un uzlej ogu mērci.

*Recepte ņemta no ‘Četras Sezonas’ mājalsapas.